25 July 2011

Hijrah untuk aku..

Sahabat,

Bermula pada 01 Ogos 2011 (Isnin), bersempena dengan hari lahir aku, aku akan secara rasmi menulis blog aku di www.azuarhaniff.com. So, kalo berkelapangan, layarilah blog aku tuh.. 

Owh yer, Selamat Menyambut Ramadhan. Semoga amalan korang dan aku akan diberkati oleh Allah.

73 & 88,

08 July 2011

cukuplah sampai disini

Guys,

Aku akan mula menulis blog di tempat lain. Nanti aku bagi link dia bila tiba masanya. Skang tengah nak setup domain aku sendirik. Dah ready nanti, aku info-infokan..


01 July 2011

uish.. dah Julai dah..

Hmmm... Dah masuk bulan Julai dah untuk tahun 2011 nih. Cepat sungguh masa berlalu. So, adakah azam diawal tahun 2011 kita dah hampir tercapai atau sebaliknya. Masih banyak masa lagi untuk mencapainya. Aku doakan semua rakan2, sedara mara aku akan berjaya di dunia malah di akhirat..

Masa menulis ni aku tengah berada di PERMATA, Bangi. Sambil-sambil dok tunggu budak-budak ni dok buat 2 courseware, saja je jari jemari ni nak exercise. Tapi kepala tak der banyak bahan nak menulis. Bantai jer la, janji jari jemari aku tak kaku. Kalo la korang baca ni input dier macam haram, sorilah, jari aku menaip dengan separuh jer kapasiti kepala memikir.

30 June 2011

Jadual Waktu Solat Julai 2011

Untuk renungan kita bersama.

Jadual waktu solat bagi kawasan:
Gombak, Hulu Selangor, Rawang, Hulu Langat, Sepang, Petaling & Shah Alam



TarikhHariImsakSubuhSyurukZohorAsarMaghribIsyak
01-07-2011Jumaat5:345:447:0813:2016:4519:2920:44
02-07-2011Sabtu5:355:457:0813:2016:4619:2920:44
03-07-2011Ahad5:355:457:0813:2016:4619:2920:45
04-07-2011Isnin5:355:457:0813:2016:4619:2920:45
05-07-2011Selasa5:355:457:0913:2116:4619:2920:45
06-07-2011Rabu5:365:467:0913:2116:4619:3020:45
07-07-2011Khamis5:365:467:0913:2116:4619:3020:45
08-07-2011Jumaat5:365:467:0913:2116:4619:3020:45
09-07-2011Sabtu5:365:467:0913:2116:4619:3020:45
10-07-2011Ahad5:375:477:1013:2116:4619:3020:45
11-07-2011Isnin5:375:477:1013:2116:4619:3020:45
12-07-2011Selasa5:375:477:1013:2216:4619:3020:45
13-07-2011Rabu5:375:477:1013:2216:4619:3020:45
14-07-2011Khamis5:385:487:1013:2216:4619:3020:45
15-07-2011Jumaat5:385:487:1013:2216:4619:3020:45
16-07-2011Sabtu5:385:487:1113:2216:4619:3020:45
17-07-2011Ahad5:385:487:1113:2216:4619:3020:45
18-07-2011Isnin5:395:497:1113:2216:4619:3120:45
19-07-2011Selasa5:395:497:1113:2216:4619:3120:45
20-07-2011Rabu5:395:497:1113:2216:4619:3120:45
21-07-2011Khamis5:395:497:1113:2216:4619:3120:45
22-07-2011Jumaat5:405:507:1113:2216:4619:3120:44
23-07-2011Sabtu5:405:507:1113:2316:4619:3020:44
24-07-2011Ahad5:405:507:1113:2316:4519:3020:44
25-07-2011Isnin5:405:507:1213:2316:4519:3020:44
26-07-2011Selasa5:405:507:1213:2316:4519:3020:44
27-07-2011Rabu5:415:517:1213:2316:4519:3020:44
28-07-2011Khamis5:415:517:1213:2316:4519:3020:43
29-07-2011Jumaat5:415:517:1213:2316:4419:3020:43
30-07-2011Sabtu5:415:517:1213:2316:4419:3020:43
31-07-2011Ahad5:415:517:1213:2216:4419:3020:43
31-07-2011Ahad5:415:517:1213:2216:4419:3020:43


Sumber: Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (http://www.e-solat.gov.my/)

Kalo korang berada dalam kawasan yang lain, klik link diatas dan tukarlah kepada kawasan korang yer.

09 June 2011

Sekitar Majlis Pernikahan Fahroe

Hello,

Berikut adalah gambar-gambar sekitar Majlis Pernikahan kawan baik merangkap Boss aku (department lain)..























Bermain bersama anak-anak..

Hello,

Lama jugak aku tak update, busy sikit la sejak dua menjak nih..

Anyway, tengok jer la gambar-gambar nih..














02 June 2011

Jadual Waktu Solat Jun 2011

Untuk renungan kita bersama.

Jadual waktu solat bagi kawasan:
Gombak, Hulu Selangor, Rawang, Hulu Langat, Sepang, Petaling & Shah Alam

Tarikh Hari Imsak Subuh Syuruk Zohor Asar Maghrib Isyak
01-06-2011 Rabu 5:29 5:39 7:02 13:14 16:39 19:22 20:37
02-06-2011 Khamis 5:29 5:39 7:02 13:14 16:39 19:23 20:38
03-06-2011 Jumaat 5:29 5:39 7:02 13:14 16:39 19:23 20:38
04-06-2011 Sabtu 5:30 5:40 7:02 13:14 16:39 19:23 20:38
05-06-2011 Ahad 5:30 5:40 7:03 13:14 16:40 19:23 20:38
06-06-2011 Isnin 5:30 5:40 7:03 13:15 16:40 19:23 20:39
07-06-2011 Selasa 5:30 5:40 7:03 13:15 16:40 19:24 20:39
08-06-2011 Rabu 5:30 5:40 7:03 13:15 16:40 19:24 20:39
09-06-2011 Khamis 5:30 5:40 7:03 13:15 16:41 19:24 20:39
10-06-2011 Jumaat 5:30 5:40 7:03 13:15 16:41 19:24 20:40
11-06-2011 Sabtu 5:30 5:40 7:04 13:16 16:41 19:25 20:40
12-06-2011 Ahad 5:30 5:40 7:04 13:16 16:41 19:25 20:40
13-06-2011 Isnin 5:30 5:40 7:04 13:16 16:42 19:25 20:41
14-06-2011 Selasa 5:31 5:41 7:04 13:16 16:42 19:25 20:41
15-06-2011 Rabu 5:31 5:41 7:04 13:16 16:42 19:25 20:41
16-06-2011 Khamis 5:31 5:41 7:04 13:17 16:42 19:26 20:41
17-06-2011 Jumaat 5:31 5:41 7:05 13:17 16:43 19:26 20:42
18-06-2011 Sabtu 5:31 5:41 7:05 13:17 16:43 19:26 20:42
19-06-2011 Ahad 5:31 5:41 7:05 13:17 16:43 19:26 20:42
20-06-2011 Isnin 5:32 5:42 7:05 13:17 16:43 19:27 20:42
21-06-2011 Selasa 5:32 5:42 7:06 13:18 16:44 19:27 20:42
22-06-2011 Rabu 5:32 5:42 7:06 13:18 16:44 19:27 20:43
23-06-2011 Khamis 5:32 5:42 7:06 13:18 16:44 19:27 20:43
24-06-2011 Jumaat 5:33 5:43 7:06 13:18 16:44 19:27 20:43
25-06-2011 Sabtu 5:33 5:43 7:06 13:19 16:44 19:28 20:43
26-06-2011 Ahad 5:33 5:43 7:07 13:19 16:45 19:28 20:43
27-06-2011 Isnin 5:33 5:43 7:07 13:19 16:45 19:28 20:44
28-06-2011 Selasa 5:33 5:43 7:07 13:19 16:45 19:28 20:44
29-06-2011 Rabu 5:34 5:44 7:07 13:19 16:45 19:28 20:44
30-06-2011 Khamis 5:34 5:44 7:07 13:20 16:45 19:29 20:44

Sumber: Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (http://www.e-solat.gov.my/)

Kalo korang berada dalam kawasan yang lain, klik link diatas dan tukarlah kepada kawasan korang yer.


23 May 2011

Hobi baru aku..

Hello,

Lama jugak la aku tak jengok page aku nih. Sibuk sikit bulan ni dengan pelbagai aktiviti yang menghalang aku untuk mencoret. Dengan mak mertua sakit jantung, besday Aufa, chekup Auni, Ilah exam dsb. Tapi alhamdulillah semua berjalan lancar tanpa banyak masalah.

04 May 2011

Pemberi Ilham Yang Setia - 3 Mei 2009

Berikut adalah petikan penuh dari Mummy..

"air mata bergenang....tanpa ku sedari jujuran airmata deras mengalir.3 mei...menjelang lagi...2 tahun dulu kami menantimu sayang.x tahu naper mommy sayu sgt saat tekenang memori indah ni....keletahmu..manja nyer...nakal nyer...kelantangan suara mu mampu menggegar kampung kerdas 3 ngn tmn desa mutiara...

02 May 2011

Jadual Waktu Solat Mei 2011

Untuk renungan kita bersama.

Jadual waktu solat bagi kawasan:
Gombak, Hulu Selangor, Rawang, Hulu Langat, Sepang, Petaling& Shah Alam


Date Day Imsak Subuh Syuruk Zohor Asar Maghrib Isyak
01-05-2011 Sunday 5:35 5:45 7:04 13:13 16:31 19:20 20:31
02-05-2011 Monday 5:34 5:44 7:04 13:13 16:31 19:20 20:31
03-05-2011 Tuesday 5:34 5:44 7:03 13:13 16:31 19:20 20:31
04-05-2011 Wednesday 5:34 5:44 7:03 13:13 16:32 19:20 20:32
05-05-2011 Thursday 5:34 5:44 7:03 13:13 16:32 19:20 20:32
06-05-2011 Friday 5:33 5:43 7:03 13:13 16:32 19:20 20:32
07-05-2011 Saturday 5:33 5:43 7:03 13:13 16:32 19:20 20:32
08-05-2011 Sunday 5:33 5:43 7:02 13:13 16:33 19:20 20:32
09-05-2011 Monday 5:32 5:42 7:02 13:13 16:33 19:20 20:32
10-05-2011 Tuesday 5:32 5:42 7:02 13:12 16:33 19:20 20:32
11-05-2011 Wednesday 5:32 5:42 7:02 13:12 16:33 19:20 20:32
12-05-2011 Thursday 5:32 5:42 7:02 13:12 16:34 19:20 20:33
13-05-2011 Friday 5:31 5:41 7:02 13:12 16:34 19:20 20:33
14-05-2011 Saturday 5:31 5:41 7:02 13:12 16:34 19:20 20:33
15-05-2011 Sunday 5:31 5:41 7:02 13:12 16:34 19:20 20:33
16-05-2011 Monday 5:31 5:41 7:02 13:12 16:35 19:20 20:33
17-05-2011 Tuesday 5:31 5:41 7:02 13:12 16:35 19:20 20:34
18-05-2011 Wednesday 5:30 5:40 7:02 13:12 16:35 19:20 20:34
19-05-2011 Thursday 5:30 5:40 7:02 13:12 16:35 19:20 20:34
20-05-2011 Friday 5:30 5:40 7:02 13:13 16:35 19:20 20:34
21-05-2011 Saturday 5:30 5:40 7:02 13:13 16:36 19:21 20:34
22-05-2011 Sunday 5:30 5:40 7:02 13:13 16:36 19:21 20:35
23-05-2011 Monday 5:30 5:40 7:02 13:13 16:36 19:21 20:35
24-05-2011 Tuesday 5:30 5:40 7:02 13:13 16:36 19:21 20:35
25-05-2011 Wednesday 5:30 5:40 7:02 13:13 16:37 19:21 20:35
26-05-2011 Thursday 5:30 5:40 7:02 13:13 16:37 19:21 20:36
27-05-2011 Friday 5:30 5:40 7:02 13:13 16:37 19:21 20:36
28-05-2011 Saturday 5:29 5:39 7:02 13:13 16:38 19:22 20:36
29-05-2011 Sunday 5:29 5:39 7:02 13:13 16:38 19:22 20:36
30-05-2011 Monday 5:29 5:39 7:02 13:14 16:38 19:22 20:37
31-05-2011 Tuesday 5:29 5:39 7:02 13:14 16:38 19:22 20:37
31-05-2011 Tuesday 5:29 5:39 7:02 13:14 16:38 19:22 20:37

Sumber: Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (http://www.e-solat.gov.my/)

Kalo korang berada dalam kawasan yang lain, klik link diatas dan tukarlah kepada kawasan korang yer.