04 July 2008

What I do for a living...

Hi..

Sekarang ni aku bekerja di PETRONAS eLearning Solution Sdn Bhd (PeLSSB) sebagai GLP Consultant. Ntahla, mungkin tuah aku dapat kerja nih. Mungkin aku dah lama bersabar dengan segala dugaanNya, mungkin inilah balasanNya untuk aku. Apa pun aku bersyukur yang aku diberikan rezeki ini.

Ok, nature keje aku...

Pejabat aku ni anak syarikat kepada Petronas. Our main business ialah untuk mempromosikan GLP/eLearning untuk staff Petronas. Sebenarnya eLearning adalah merupakan benefit untuk staff Petronas yang membolehkan semua staff ni sambung study mengikut sesuka hati. Pejabat aku ni ader 500++ courses yang depa boleh amik untuk depa belajaq.

(in front of Sarawak Culture Booth)

(actually got a problem with my machine, cannot launch the system)

(among the famous Sarawak delicacies)

So apa yang aku nak kena buat ialah semacam awareness event untuk depa jangan abaikan opportunity yang tak semua orang dapat rasa. So kalo aku nak buat awareness ni, aku nak kena pergi kat semua anak2 syarikat yang berada di bawah Petronas. So maknanya aku banyak akan travel ke merata tempat. Hehehe (actually that I think is the best..travelling). Aku punyer first trip ialah pergi satu event kat Putrajaya Marriott. Pastu aku ke Bintulu (ABF) dan semasa aku menaip ni aku kat Gurun Kedah (PFK). Boleh kata jadual aku untuk event/program agak penuh la skang nih.

Yang menariknyer ialah aku boleh bawa bini aku sekali kalo aku nak la kan. Tapi untuk trip ni aku tak bawak lagi sebab, aku hantar Ilah kat umah mak dier kat Selama, Perak. Lagipun dah lama kami tak balik kampung, so alang2 aku dah nak kena pergi Gurun, aku singgah jer la umah aku ngan mertua aku.

No comments: